Kti-Wti is opnieuw één van de winnaars van de groepsaankoop Oost-Vlaanderen

Bijna 12.000 deelnemers voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen

Na een zeer succesvolle eerste groepsaankoop zonnepanelen, lanceerde de Provincie Oost-Vlaanderen eind maart een tweede groepsaankoop. Maar liefst 11.800 Oost-Vlamingen schreven zich hiervoor gratis en vrijblijvend in. De Provincie Oost-Vlaanderen en haar partner iChoosr hopen dankzij het interessant aanbod een groot aantal mensen te overtuigen om zonnepanelen te plaatsen.

De veiling vond plaats op 10 mei tussen verschillende op kwaliteit beoordeelde leveranciers. Zij konden hun beste bod uitbrengen voor een installatie inclusief plaatsing, aansluiting en elektrische keuring. Dankzij de grote groep geïnteresseerden werd een prijs geboden die gemiddeld 26,8% onder de marktprijzen ligt. Een standaard systeem van iets meer dan 4kWp kost zo 4.075 EUR. Dat is meer dan 1.500 EUR onder de marktprijs*. De winnende leveranciers zijn KTI-WTI, Gutami Solar Projects,  IZEN en Vannec. Zij streven allen naar maximale samenwerking met installateurs uit Oost-Vlaanderen.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor energie, reageert enthousiast: “Wij zijn erg blij met de vier winnende leveranciers. Zij hebben ervaring met groepsaankopen en kennen de meerwaarde ervan. Daardoor zijn ze in staat om een goede berekening van de kosten en de baten te maken.”

De 12.000 deelnemers die zich inschreven voor deze groepsaankoop ontvangen vanaf eind mei een persoonlijk voorstel. Dit is gebaseerd op de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Hierin krijgen ze ook een overzicht over alle garanties die bij de groepsaankoop worden aangeboden. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een uitnodiging om een informatieavond in hun buurt bij te wonen. Op zo’n avond kunnen zij kennismaken met de organisatoren en de leverancier en krijgen ze de mogelijkheid om  vragen stellen. Deelnemers hebben tot en met 30 juni de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel
al dan niet accepteren.

*Het gemiddelde over alle groepsaankopen waar deelnemers zich voor inschrijven is een systeem van ongeveer 4kWp. 15 panelen van 270 Wp leveren een systeem op van iets meer dan 4 kWp. De gemiddelde marktprijs wordt door iChoosr jaarlijks meerdere malen bepaald door onderzoek te doen naar prijzen van een vergelijkbaar aanbod in de reguliere markt.

Het publiek kan voor info terecht bij:
Provincie Oost-Vlaanderen
Gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur)
zonnepanelen@oost-vlaanderen.be
www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen