Met de zonnekaart controleert u of uw dak ook geschikt is voor zonnepalen

Overweegt u om zonnepanelen of een zonneboiler te plaatsen? Dan is het interessant om weten of uw dak juist geschikt is. In Nederland bestond er al eerder een website waarbij men met dank aan een zonnekaart kon nagaan hoe geschikt een dak is, maar nu dus ook in België.

Zo berekent de zonnekaart

De zonnekaart kan u raadplegen via www.energiesparen.be/zonnekaart. U kan uw adres ingeven en vervolgens ziet u meteen of uw dak ideaal (groen), bruikbaar (geel) of beperkt tot niet bruikbaar (oranje) is voor PV panelen.

De zonnekaart baseert zich op de oriëntatie van de woning en de hellingsgraad van het dak. In ideale omstandigheden is uw woning zuidelijk gericht en kunnen  de zonnepanelen geplaatst worden in een hoek van 36 graden. Zolang je dak naar het zuiden, het zuidoosten of het zuidwesten is gericht en de hellingsgraad van het dak tussen de 20 tot 60 graden ligt, blijft het interessant, want je verliest slechts 5 procent opbrengst ten opzichte van de ideale hellingsgraad van 36 graden. Het rendement wordt verder ook bepaald door de ligging. Is er schaduw van bomen of andere gebouwen, dan zal dit ook een invloed hebben op de opbrengst van de zonnepanelen en/of zonnecollectoren.

Investeren in zonnepanelen blijft interessant

Ondanks de afschaffing van de subsidies voor zonnepanelen, blijft investeren in zonnepanelen interessant! Wij van KTI-WTI hebben de afgelopen jaren volop geïnvesteerd en geïnnoveerd, waardoor de zonnepanelen die wij aanbieden een veel hoger rendement halen. Via de zonnekaart van de Vlaamse overheid krijgt u al een goed idee van de gemiddelde aankoopprijs, de terugverdientijd en de besparing op uw energiefactuur.

Bij Kti-Wti gaan we nog een stapje verder. We gaan er prat op om steeds de beste prijs voor de beste kwaliteit op de Belgische markt aan te bieden. Momenteel loopt er een interessante actie op onze zonnepanelen en zonneboilers. Bekijk ze hier. Heeft u vragen, vraag het ons! Bel ons op 03 384 32 97 of mail naar info@kti-wti.be.