Hoe kan u op uw elektriciteitsfactuur besparen?

Met een eenvoudige fotovoltaïsche installatie bespaart u al meer dan 50 % op uw energiefactuur, met een thuisbatterij tot meer dan 70%.

De voorbije 10 jaar is de markt van de zonnepanelen en thuisbatterijen sterk geëvolueerd. Er zijn meer fabrikanten op de markt gekomen en de technologische vooruitgang heeft voor nieuwe meer performante zonnecellen en opslagsystemen gezorgd. Dat alles heeft ertoe geleid dat de aankoopprijs van een installatie vandaag nog maar een vijfde kost van wat u 10 jaar geleden betaald zou hebben.

De premies voor zonnepanelen en thuisbattterijen zijn in 2023 weliswaar teruggeschroefd, toch kan u ook in 2023 voor zonnepanelen en laadstations nog rekenen op een extra duwtje in de rug.

Naast de subsidies is het natuurlijk van belang dat u weet hoeveel u kan besparen. We nemen de proef op de som met een installatie met een jaarlijkse zonneproductie van 4000 Wp en een thuisbatterij van 5 kWh.

Na 25 jaar kan u een opbrengst van ongeveer 32.000 € verwachten. Met een thuisbatterij kan u zich verwachten aan een opbrengst tot wel 43.000 €.

Momenteel kunt u nog profiteren van onze promoties.

Hoe kan u op uw gasfactuur besparen?

Een van de meest performante en energiezuinige systemen op de markt is de warmtepomp. Een woning met een hybride warmtepomp verbruikt gemiddeld bijna 70% minder gas dan een woning met alleen een traditionele cv-ketel op aardgas. Warmtepompen halen 75 % van hun energiebehoefte voor verwarming en warmwaterproductie gewoonweg uit de natuur.

Beschikt u over een kleiner budget? Met een warmtepompboiler of een warmtepomp-airco systeem is ook snel voordeel te halen. Een bijkomend voordeel van de warmtepomp-airco is dat u uw huis in de winter warm houdt en in de zomer aangenaam fris. Maar ook met de vervanging van de oude ketel door een condensatieketel is veel winst te maken. U kunt uw rendement nog verhogen met een zonneboiler die van 60 tot 80 % van uw warm water kan voorzien.

Kti-Wti is erkend installateur van vooraanstaande merken als Vaillant, Daikin, Viessmann, Junkers en Buderus. Met meer dan 30 jaar ervaring helpt Kti-Wti u bij de keuze van de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Doe uw voordeel met onze promoties